TURISMO

Santiago acolle a feira Viñerón, na que haberá viños con alma, música en directo e street food

28/03/2017 A concelleira de Economía e Facenda, María Rozas, presentou no Pazo de Raxoi a feira vitivinícola Viñerón, que se celebrará o próximo un de abril na Cidade da Cultura de Galicia. A concelleira estivo acompañada polo director do Instituto Galego do Viño, Xoán Cannas, e pola directora da Cidade da Cultura, Ana Isabel Vázquez.

Viñerón 2017, organizada polo Instituto Galego do Viño, é unha feira creada para satisfacer as demandas dos apaixonados do viño, mediante o encontro directo entre 15 dos mellores novos talentos do sector. A terceira edición deste encontro vitivinícola celebrarase no Edificio Cinc da Cidade da Cultura.

Viñerón 2017 preséntase como unha reunión desenfadada entre viticultores e entusiastas do viño, profesionais do sector hostaleiro, agroalimentario e turístico, así como bloggers e medios de comunicación especializados, desexosos todos, por coñecer os traballos que están a destacar no mundo do viño, catalos e levar algunha botella a casa. O obxectivo deste evento é axudar a difundir o traballo de produtores e produtoras emerxentes que aínda non son moi coñecidos no mercado pero que elaboran uns viños que merecen un especial recoñecemento.

As persoas asistentes poderán gozar dunha experiencia multisensorial que combina: feira de viños, na que se poderá catar e comprar viño directamente aos Viñerones; música en directo, a cargo de catro grandes artistas como Pepe Solla, Juanjo Figueroa, Nico Pastoriza e Eladio dos Santos; e street food, ofrecida por unha selección de food trucks cunha proposta gastronómica tan coidada como novidosa.As entradas pódense adquirir na páxina web do evento (viñeron.com) a un prezo de compra de 15€ a entrada individual e 25€ a entrada dobre.

Novos talentos
Os 15 Viñerones seleccionados para participar nesta edición son: Natalia Canal e Pablo Bermúdez, de Cabana das Bolboretas (Rías Baixas); Rosa Mª Pedrosa Blanco, de Narupa Wines (Rías Baixas); Iria Otero, de Sacabeira (Rías Baixas); Laura Lorenzo, de Daterra Viticultores (Ribeira Sacra); Fernando Manuel, de Finca Millara (Ribeira Sacra); Diego Dieguez Collarte, de Cume do Avia (Ribeiro); Xabier Sanz Larrea, de Viña Zorzal (Navarra); Sandra Bravo, de Sierra de Toloño (Rioja); Goyo García Viadero, de Goyo Viadero (Ribera del Duero); Iago Garrido, de Fazenda Agrícola Augalevada (Ribeiro); Verónica Ortega, de Bodega Verónica Ortega (Bierzo); Javier Monsalve, de Eloi Lorenzo (Ribeiro); Joaquín Sánchez, de Alan de Val (Valdeorras); Jose Crusat González, de Adega Entre os Ríos (Rías Baixas); e José María Rodriguez e Asunción Caeiro, de Adega Pombal (Rías Baixas).

As persoas asistentes ao evento poderán gozar dun concerto en directo. Pepe Solla, Juanjo Figueroa, Nico Pastoriza e Eladio dous Santos, catro guitarras e catro voces, tocarán versións de clásicos (Pearl Jam, Radiohead, Eric Clapton, Beatles, etc.) e algún tema propio dalgún dos compoñentes da banda, como Eladio ou Nico. Trátase dun formato desenfadado de "umpluged con enchufe". As food trucks situadas no exterior do edificio Cinc ofrecerán aos asistentes diferentes propostas gastronómicas.

Compartir: